Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Каши»Икономична пилешка каша

Икономична пилешка каша

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Икономична пилешка каша
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Страхотна каша буквално с 2-3 продукта - опитайте и да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • брашно - 6 с.л.
  • пилешко месо - 200 г
  • пилешки бульон
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешкото месо с подправки по избор, след което го нарязваме на ситно, а бульона заделяме настрани.

Запичаме в тиган брашното (като го разбъркваме от време на време).

Аз лично харесвам аромата на препечено брашно, затова го препичам 1 идея повече, но не е проблем и да е за по-кратко.

След това го прехвърляме в тенджера и го размиваме с 1 и 1/2 к.ч. от охладения пилешки бульон.

Поставяме на котлона и после добавяме още 2.5 ч.ч. от бульона. Оставяме да заври.

Прибавяме пилешкото месо и щипка сол.

Варим кашата на среден огън, докато се сгъсти, като разбъркваме от време на време.

Икономичната пилешка каша е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
31
20
11
Дай твоята оценка: