Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Чудни еклери с пухкав крем

Чудни еклери с пухкав крем

Анелия МинчеваАнелия Минчева
Чирак
36366108
Чудни еклери с пухкав крем
Снимка: Анелия Минчева
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"По този начин обичаме еклерите - големи, с пухкав крем и да са повече"

Необходими Продукти

  • ЗА ЕКЛЕРИТЕ
  • вода - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч. (или 50/50 масло/олио)
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 8 бр. (зависи от големината им)
  • сол - 1 щипка
  • ЗА КРЕМА
  • мляко - 1 л
  • захар - 250 г
  • брашно - 4 с.л.
  • пшенично нишесте - 2 с.л. или нишесте ванилия
  • ванилия
  • масло - 75 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете водата и олиото. Оставете да заврат, щипка сол и добавете брашното, като бъркате непрекъснато. Получава се гъста смес. Отстранете от котлона.

След като сместа изстине, се добавят едно по едно яйцата, като след всяко яйце се разбърква (използвах миксер за по-гладка смес и за по-бързо).

Сместа става гъста и лепкава. В намаслена или покрита с хартия за печене тава се поставя с лъжица от тестото за еклери или се шприцоват.

Не е нужно специално оформяне, защото при печенето еклерите заемат своята форма.

Еклерите се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 25-30 минути, ако са по-големи, може времето да се увеличи. Без да се отваря фурната се пекат.

Ако искате, може да намажете с разбито яйце и 1 лъжичка вода еклерите за лъскавост, но не е задължително.

Слагате изброените продукти за крема в съд и на котлона, докато се сгъсти, като непрекъснато бъркате, добавяте маслото и ванилията и сваляте от котлона.

Поизстиналите еклери се разрязват по средата и с помощта на малка лъжичка се пълнят с крем. Кремът за еклери няма опасност да се разтече, защото сладкишите се слепват.

Готовите чудни еклери с пухкав крем се поръсват с пудра захар със заливка от шоколад или с карамелен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Освен това,не е поуточнено дали отгоре,или отдолу,или от двете страни трябва да се пече.Много слаба рецепта като за майстор
20.11.2021 17:41
Анонимен
Анонимен
Много съмнително.Май е по-добре сместа да се шприцова,отколкото да се слага с лъжица
20.11.2021 17:33