Домашни еклери с крем

ДилянаДиляна
Новак
829
Домашни еклери с крем
Снимка: Диляна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
25
"Единственото по-хубаво нещо от домашния еклер са ... дузина домашни еклери"

Необходими Продукти

  • За еклерите
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 - 4 бр. (зависи от големината им)
  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 5 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • захар - 7 - 8 с.л.
  • масло - 50 г
  • ванилия - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете водата и олиото. Оставете да заврат и добавете брашното като бъркате непрекъснато. Получава се гъста смес. Отстранете от котлона.

След като сместа изстине се добавят едно по едно яйцата, като след всяко яйце се разбърква. Сместа става гъста и лепкава. В намаслена или покрита с хартия за печене тава се поставя с лъжица от тестото за еклери.

Не е нужно специално оформяне, защото при печенето еклерите заемат своята форма. Еклерите се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 25-30 минути.

Брашното се размива с малко вода и се прецежда, за да няма бучки. Млякото със захарта се слагат на котлона и след като заврат на тънка струя се добавя и кашата от брашно. Добавя се и маслото.

Бърка се внимателно, за да не загори и да се получи гладък крем. Маха се от котлона и се добавят ванилиите.

Поизстиналите еклери се разрязват по средата и с помощта на малка лъжичка се пълнят с крем. Крема няма опасност да се разтече, защото еклерите се слепват.

Готовите еклери се поръсват с пудра захар или със заливка от шоколад.

Домашните еклери с крем са готови.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни изпитани рецепти за еклери или тези профитероли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: