Начин на приготвяне
Водата се кипва със солта, прибавя се брашното и се запарва, бърка се, докато започне да се отлепя от стените и постепенно се добавят яйцата едно по едно.
Полученото парено тесто се шприцова в тава, застлана с хартия за печене и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Изваждат се еклерите и се оставят да се охладят, през това време се приготвя кремът за еклери.
Захарта се разтваря в прясното мляко, като се отделя малко мляко, в което да се разтворят нишестето и брашното. Кипва се и се вари до сгъстяване на тих огън. Кремът се сваля от котлона, оставя се да се охлади и постепенно се добавят жълтъците.
Еклерите се шприцоват с получения крем, по желание се декорират с течен шоколад и/или пудра захар.
Лесните еклери с крем са готови.
Източник: Ема Ангелова от Кулинарна мрежа