Еклери с ягодов крем

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Еклери с ягодов крем
Снимка: Ivelina
1 / 2
09/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Изглеждат вкусно, а всъщност са наистина, ама наистина неустоими тези еклери с ягодов крем"

Необходими Продукти

  • еклери
  • вода - 250 г вода
  • краве масло - 125 г несолено при стайна температура
  • сол - 2.5 г
  • брашно - 138 г универсално
  • яйца - 250 до 275 г
  • Крем
  • гранулирана захар - 200 г
  • яйца - 200 г
  • ванилия
  • желатинови листове - 2 г
  • Ягодово желе
  • ягодово пюре - 100 г
  • вода - 50 г
  • агар - 2 г
  • мус от ягоди - и кисело мляко
  • желето от ягоди - 150 г което приготвихме по рано
  • кисело мляко - 100 г пълномаслено гръцко
  • сметана - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 190°C .

Комбинирайте водата, маслото и солта в средна тенджера, поставете на умерен огън и разбъркайте, докато маслото се разтопи. След като маслото се разтопи, увеличете котлона до средно висок и оставете да къкри, след това свалете съда от огъня и с твърда топлоустойчива или дървена лъжица разбъркайте цялото брашно.

Продължавайте да бъркате около 2 минути или докато сместа получи консистенция, подобна на паста, след това поставете на умерен огън и бъркайте бързо в продължение на 1 до 2 минути, докато тестото се отдръпне от страните на тенджерата и дъното е чист; тестото трябва да е гланцово и гладко, но не и сухо.

Веднага прехвърлете тестото в купата на миксера и разбъркайте на ниско ниво за около 30 секунди, за да освободите част от влагата. Започнете бавно да добавяте яйцата, около 50 г наведнъж, разбивайки, докато всяко добавяне се абсорбира напълно, преди да добавите следващото.

Продължете да добавяте яйцата, като запазите 25 г, докато тестото се отдели от стените на купата, когато се изтегли с греблото, но след това отново се хване.

Увеличете скоростта до средна и разбъркайте за 15 секунди, за да сте сигурни, че всички яйца са включени. Спрете миксера. Когато греблото се повдигне, тестото трябва да образува клюн - то трябва да държи формата си и да се обръща надолу, но да не се отчупва. Ако пареното тесто е твърде твърдо, добавете запазеното яйце.

Прехвърлете пареното тесто в сладкарски плик и охладете тестото до студено, около 20 минути. Нанесете тестото върху пергамент.

Поставете тавата във фурната и незабавно намалете температурата до 190 и печете 30 до 35 минути, до златисто кафяво. Последните 10 минути намалете на 165°C, докато станат леки и кухи. Разчупете, ако е необходимо: центърът трябва да изглежда напълно изпечен и сух.

Поставете върху решетка за готвене и охладете напълно еклерите, преди да ги напълните.

Сладкарски крем:

Поставете желатиновия лист в ледена вода, за да омекне. Комбинирайте яйцата, захарта, поставена върху тенджера с едва вряща вода. Варете, като разбърквате постоянно, докато се сгъсти и температурата е около 82°C.

Извадете от водната банята с гореща вода и разбъркайте за минута, за да се охлади. Изстискайте излишната вода от омекналия желатинов лист и добавете към крема, разбърквайки още минута, за да сте сигурни, че се разтваря. Оставете да се охлади в хладилника добре.

В този момент кремът може да се използва или да се прехвърли в покрит съд. Притиснете парче домакинско фолио към повърхността и охладете - може да съхранявате крема до 4 дни.

Ягодово желе:

Комбинирайте всички съставки в малка тенджера, поставена на умерен огън. Гответе, като разбърквате непрекъснато, докато сместа заври. Вари се 10 секунди, след което се сваля от огъня и се изсипва в съд. Приберете в хладилник, докато стегне, около 2 часа.

След като желето се стегне, използвайте блендер, за да разбиете желето, докато стане напълно гладко. Прехвърлете в в хладилника, докато сте готови за употреба.

Преди да започнете муса, уверете се, че всичките ви кремчета са напълно охладени. Запазете ги на поднос със стайна температура.

За муса с ягоди и кисело мляко комбинирайте ягодовото желе и гръцкото кисело мляко и разбъркайте заедно крема за еклери.

Разбийте сметана до средни върхове. Внимателно разбъркайте сметаната в ягодовата смес на 3 пъти.

Прехвърлете в пош, снабден с малък кръгъл връх, ако не смесвате двата крема. Можете всеки крем отделно да ползвате или да ги смесите двата крема.

Поставете в пош, снабден с кръгъл връх. Напълнете ягодовия мус във вашите еклерчета, докато почувствате съпротива. Повторете с всички еклери.

Можете да поставите всеки крем в пош и да напълните еклерчета, първо, с крема, а после с муса. Сервирайте веднага.

Насладете се !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: