Начин на приготвяне
В купа прибавяме маята, затопленото прясно мляко и захарта. Разбъркваме и оставяме настрани.
В друга купичка разбиваме 2 яйца и оставяме настрани.
Пресяваме брашното и към него добавяме солта. Добавяме маята, яйцата, 2 с.л. олио, киселото мляко и почваме да месим. Оставяме да втаса за около час тестото за тутманик.
След като е втасало, го разделяме на 4. И започваме да разточваме. Смесваме разтопеното масло и 50 мл олио. На всеки разсрочен лист мажем със сместа и добавяме сирене.
Навиваме на руло и режем на 3 пръста разстояние. Нареждане плътно едно до друго всички тестени охлювчета в тава, на която сме поставили хартия за печене и печем до златиста коричка нашия тутманик със сирене.
Много хора правят вит тутманик, но и този Тутманик на охлювчета е много вкусен. Ако разполагате със семена, можете да го поръсите със сусам, мак или нещо друго отгоре за по-голям ефект. Но това вече е ваш избор.
Коментари