Начин на приготвяне
Маята се разтваря в топла вода. Към брашното прибавяме яйцата, маслото, сухото мляко, захарта и солта. Месим меко тесто, оставяме го да втаса.
Разпределя се на две части. Разточваме кора с дебелина 5 мм. Поръсваме с кашкавала и сиренето. Слагаме маслото на парченца, поръсваме с шарената сол. Покрива се с другата кора.
Кората се разточва, след това се свива на руло. Правят се разрези около 1.5 см, като се внимава да не се стига до края. Едно кръгче оставяме както си е, а следващото завиваме с противоположна посока.
Питката се слага в намазана тава, като се подрежда едно кръгче право, легнало настрани другото.
Намазваме с разбит жълтък с малко вода и слагаме да се пече. След като се извади, се покрива с кърпа, за да омекне.
Можете да поръсите и със семена преди да печете.