Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка на охлювчета с кашкавал и сирене

Питка на охлювчета с кашкавал и сирене

Питка на охлювчета с кашкавал и сирене
Снимка: Emilia Krumova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Не се скъпете и щедро поръсете питата със сирене и кашкавал, за да се услади на всички"

Необходими Продукти

  • прясна мая - 25 г
  • яйца - 2 бр
  • белтък - 1 бр.
  • сухо мляко - 4 с.л.
  • масло - 50 г разтопено
  • брашно - 700 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • кашкавал - 150 г
  • сирене - 300 г
  • масло - 50 г
  • жълтък - 1 бр.
  • сол - 1 шарена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топла вода. Към брашното прибавяме яйцата, маслото, сухото мляко, захарта и солта. Месим меко тесто, оставяме го да втаса.

Разпределя се на две части. Разточваме кора с дебелина 5 мм. Поръсваме с кашкавала и сиренето. Слагаме маслото на парченца, поръсваме с шарената сол. Покрива се с другата кора.

Кората се разточва, след това се свива на руло. Правят се разрези около 1.5 см, като се внимава да не се стига до края. Едно кръгче оставяме както си е, а следващото завиваме с противоположна посока.

Питката се слага в намазана тава, като се подрежда едно кръгче право, легнало настрани другото.

Намазваме с разбит жълтък с малко вода и слагаме да се пече. След като се извади, се покрива с кърпа, за да омекне.

Можете да поръсите и със семена преди да печете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: