Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Тутманик на охлювчета

Тутманик на охлювчета

Тутманик на охлювчета
Снимка: Потребител#268033
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Страхотен тутманик на охлювчета, който може да се превърна във вашата погача за хубав повод"

Необходими Продукти

  • мая - 7 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 3 бр. (1 за намазване)
  • брашно - 600 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • кисело мляко - 80 г
  • За плънката
  • масло - 50 г (разтопено)
  • олио - 50 мл
  • сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа прибавяме маята, затопленото прясно мляко и захарта. Разбъркваме и оставяме настрани.

В друга купичка разбиваме 2 яйца и оставяме настрани.

Пресяваме брашното и към него добавяме солта. Добавяме маята, яйцата, 2 с.л. олио, киселото мляко и почваме да месим. Оставяме да втаса за около час тестото за тутманик.

След като е втасало, го разделяме на 4. И започваме да разточваме. Смесваме разтопеното масло и 50 мл олио. На всеки разсрочен лист мажем със сместа и добавяме сирене.

Навиваме на руло и режем на 3 пръста разстояние. Нареждане плътно едно до друго всички тестени охлювчета в тава, на която сме поставили хартия за печене и печем до златиста коричка нашия тутманик със сирене.

Много хора правят вит тутманик, но и този Тутманик на охлювчета е много вкусен. Ако разполагате със семена, можете да го поръсите със сусам, мак или нещо друго отгоре за по-голям ефект. Но това вече е ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Чудесен тутманик! Пухкав и ефектен!
17.01.2021 17:35
1