Постни сарми от прясно зеле

Боряна ПасиБоряна ПасиНовак
21/10/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 667
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбайте кочана на прясната зелка и я залейте с подсолена вода, в който сте добавили 1 с.л. оцет. Варете около 25 минути на тих огън, след което отделете омекналите листа и ги оставете да се отцедят.

Загрейте олиото и задушете до омекване ситно нарязания праз. Добавете промития под силна струя вода ориз и залейте с около 800 мл вода (може и бульон). Прехвърлете продуктите в тава и оставете в гореща фурна а 20 минути за да набъбне ориза.

Извадете продуктите от фурната, овкусете със сол, черен пипер и чубрица. Добавете стафидите и внимателно разбъркайте.

Почистете зелевите листа от дебелите жилки. В центъра на всеки лист поставете по 1 - 1/2 с.л. плънка и завийте на стегнато руло.

Подредете сърмите плътно една до друга, залейте с гореща вода, покрийте с неизползваните зелеви листа и печете около 60-70 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар