Начин на приготвяне
Киноата сваряваме предварително.
Лука, чесъна и моркова почистваме и нарязваме на ситно, моркова настъргваме. В тиган си нагряваме мазнина, запържваме си каймата, добавяме сухите подправки.
Щом каймата се позапържи, добавяме лука, чесъна и морковите. Задушаваме до омекване на зеленчуците.
Накрая добавяме свареното киноа, разбъркваме и отнемаме от котлона. Оставяме леко да се охлади.
Започваме да пълним чушките и ги подреждаме в тавата.
Щом сме напълнили всички чушки, в купа си разбиваме яйцата, киселото мляко и брашното.
Заливаме чушките и слагаме в нагрята фурна за около 15 минути.
По-желание може да настържем кашкавал и връщаме отново тавата с пълнените печени чушки с киноа и кайма във фурната до запичане.