Руло с манго

Руло с манго

Моника ТраяноваМоника Траянова
Чирак
39
205
140
56
19/01/2021
"Свежо руло с манго за впечатляване на гости"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо647
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • брашно - 120 г
  • захар - 120 г + 30 г + 4 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сок от лимон - 5 ч.л.
  • лимонова кора - 2 с.л. настъргана
  • манго - 1 бр.
  • извара - 250 г
  • желатин - 10 г
  • сметана - 200 мл за разбиваме
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата

Разделете жълтъците от белтъците. Белтъците разбийте на сняг със сока от лимон, солта и 120 г захар. Жълтъците ги смесете с лимоновата кора и с помощта на силиконова бъркалка с леки движения ги смесете с белтъците.

Пресейте брашното с бакпулвера и внимателно го разбъркайте със сместа.

Пандишпановия блат го разстелете на хартия за печене в плитка тава. Печете на загрята фурна на 210°C за 8 мин. Обърнете го още горещ върху кърпа, покрита с пудра захар, отстранете хартията и навийте на руло.

Трябва да го направите бързо откъм тясната страна на блата, за да не ви се втвърди и натроши. Оставете покрит с кърпата.

Обелете мангото. Половината нарежете на кубчета а другата половина пасирайте с 4 с л захар. Прибавете пюрето от манго към кубчетата.

Накиснете желатина и след пълното му стопяване, го смесете с извара. Бъркайте поне 2 мин.

Разбийте сметаната с 30 г захар на сняг. Прибавете към нея изварата и леко ги смесете.

Развийте рулото и го намажете с крема от извара и сметана и върху него сложете мангото.

Навийте на сладкото руло и го увийте с хартията и със стреч фолио го стегнете.

Оставете в хладилник за поне 2 часа.

След това можете да го поръсите с пудра захар, да декорирате рулото с манго или да го оставите така.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар