Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Запечена скумрия с нежен доматен сос

Запечена скумрия с нежен доматен сос

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Запечена скумрия с нежен доматен сос
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Скумрия с доматен сос не сме срещали човек, който да не обича"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 0.5 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и нарежете рибите на средно големи парчета.

В тиган налейте олиото и добавете ситно нарязания лук и запържете за 3 минути.

Прибавете доматения сок и оставете да заври, след което прибавете брашното и разбъркайте енергично, за да предотвратите образуването на бучки.

Налейте водата, посолете на вкус и поръсете с черния пипер, разбъркайте.

След като заври, премахнете соса от котлона и го изсипете в тавичка.

Подредете парчетата скумрия в доматения сос, поръсете със ситно нарязания магданоз и поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете рибата за около 30 минути.

Много проста за приготвяне запечена скумрия с нежен доматен сос с достъпни продукти, но много вкусно и полезно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: