Начин на приготвяне
Почистете, измийте и нарежете рибите на средно големи парчета.
В тиган налейте олиото и добавете ситно нарязания лук и запържете за 3 минути.
Прибавете доматения сок и оставете да заври, след което прибавете брашното и разбъркайте енергично, за да предотвратите образуването на бучки.
Налейте водата, посолете на вкус и поръсете с черния пипер, разбъркайте.
След като заври, премахнете соса от котлона и го изсипете в тавичка.
Подредете парчетата скумрия в доматения сос, поръсете със ситно нарязания магданоз и поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете рибата за около 30 минути.
Много проста за приготвяне запечена скумрия с нежен доматен сос с достъпни продукти, но много вкусно и полезно!