Начин на приготвяне
Почистете рибата и я нарежете на осем шайби. Овкусете със сол и черен пипер и оставете настрани.
За соса почистете и нарежете на дребно двата вида лук, морковите и чесъна.
В дълбок тиган загрейте олиото и запържете зеленчуците. Разбъркайте от време на време, за да не загори, а когато лукът получи карамелен цвят, добавете доматите от консерва. Овкусете със сол, черен пипер, чили соса и захарта. Разбъркайте добре и добавете шайбите скумрия.
Сложете капак на тигана, намалете котлона и варете до готовност на рибата. След като се сготви всичко, извадете скумрията и пасирайте соса, овкусете с чубрицата, разбъркайте и върнете рибата в соса.
Сервирайте по две шайби скумрия в порция, полети обилно със сос и нарязан магданоз. Ако не обичате пикантно, може да направите ястието без чили соса - също става вкусно.
Коментари