Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Манджи»Пилешко с гъби и прясно мляко

Пилешко с гъби и прясно мляко

Пилешко с гъби и прясно мляко
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
21/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Добър апетит с пилешкото с гъби и прясно мляко"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 700 г
  • гъби - 5 - 6 големи
  • лук - 1 глава
  • олио - 20 мл
  • прясно мляко - 1 л
  • протеин - 2 с.л. (или брашно) за сгъстяване
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чубрица - 2 ч.л
  • черен пипер - 1 ч.л
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите на филийки, а лука на полумесеци.

Сгорещете олиото в дълбок тиган или тенджера и ги задушете.

През това време изчистете пилешкото месо от ципите и го нарежете на не много големи парчета.

Добавете го към зеленчуците, овкусете с подправките.

Добавете прясното мляко и гответе под капак до готовност.

След това сгъстете с протеина или брашното и гответе още няколко минути пилешката манджа.

Накрая добавете ситно нарязани магданоз.

Да ви е сладко с това пилешко с гъби и прясно мляко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: