Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с гъби и прясно мляко

Омлет с гъби и прясно мляко

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Омлет с гъби и прясно мляко1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Какъв омлет, никакъв омлет не сме виждали, защо не направите още един"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • сирене - 100 г
  • брашно - 100 г
  • масло - 60 г
  • гъби - 600 гр песни
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 1/4 връзка
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата, брашното и прясното мляко. Добавяме сол на вкус. В сгорещен тиган с олио изпържваме 16 тънки омлета.

Задушаваме половината масло, нарязаните на ситно лук и чесън. Прибавяме гъбите, нарязани на дребно, сол и черен пипер.

Оставяме да врат и слагаме магданоза, нарязан на ситно. Върху всеки омлет слагаме сирене и 2-3 лъжици от плънката.

Завиваме омлетите и заливаме с разтопено масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Хубава рецепта,но не е ли опасно гъби и яйца - тази комбинация.
29.02.2016 10:40
2
Анна Георгиева
Анна Георгиева
Веднага ще го пробвам, изглежда много вкусно
29.02.2016 10:36
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Богат омлет, много ми хареса! Ще се пробва.
19.02.2016 18:12