Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печена тиква»Печена тиква с орехи и стафиди

Печена тиква с орехи и стафиди

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
31120563
Печена тиква с орехи и стафиди
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Ароматът на печената тиква не може в никакъв случай да бъде сбъркан - насладете ѝ се"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 за печене, средна
  • захар - кристална
  • орехи - 2 - 4 с.л. смлени
  • ванилия - 2
  • канела
  • стафиди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквата, подсушете я. Нарежете на половинки и махнете семената. Подгответе си 2 листа алуминиево фолио и сложете всяко парче тиква в средата.

Прорежете месестата част на тиквата, но без да стигате коарта. Поръсете със захар, добавете стафиди и смлени орехи.

Поръсете с канела и ванилия. Завийте всяко парче тиква добре и сложете в тава, която също е застлана с фолио.

Печете тиквата в загрята на 250 градуса фурна около час. След това внимателно отвийте и допечете за няколко минути.

Печената тиква с орехи и стафиди се сервира топла или студена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: