Начин на приготвяне
Соевото мляко се затопля на котлона, заедно със 120 мл вода. Био маята се прави на каша заедно с 2-3 с.л.брашно пълнозърнесто от лимец, 1 ч.л. кафява захар и 50-60 мл топла вода.
Като шупне маята, в топлото мляко се разтваря чаша и половина чаена кафява захар и шарлана. След това се прибавя кашичката с маята и постепенно се добавя около 1200 г брашно от лимец. Стърже се и кората на лимона.
Омесва се леко меко тесто, което се слага в намаслен съд и се покрива със стреч фолио и памучна кърпа. Оставя се да втаса около 3 часа.
След като е втасало тестово се вземат малки топки, които се разточват тънко и се намазват с мармалада, който сте си избрали, добавят се орехите и стафидите.
Оформя се рулото (козунакът). Поръсва се с кафява захар и сусам. В предварително нагрята фурна се пече на 120 градуса на горен и долен реотан за 90 минути.