Начин на приготвяне
Измийте и подсушете лютите чушки. Оставете дръжките им, защото с тях ще можете да ги обръщате по-лесно при изпичането.
Изпечете лютите чушки на скара или грил тиган, може направо върху котлона на печката.
Прехвърлете печените чушки в найлонова торбичка и оставете да се задушат за 10-15 минути, така ще се обелят по-лесно.
За маринатата налейте сока от киселите краставички и меда, разбъркайте до пълното разтваряне на меда. Може да добавите и малко сол, ако е необходимо.
Обелете и наситнете моркова, добавете го към маринатата. Добавете нарязаните на ситно чесън и магданоз. Накрая сипете олиото и хубаво разбъркайте.
Обелете лютите чушки, махнете дръжките им и разцепете с нож връхчето на всяка една чушка. Потопете ги в маринатата.
Може да ги сервирате веднага или пък да ги приберете в бурканчета. Във втория случай трябва да се консумират до няколко седмици.
Лютите чушлета с мед и моркови в буркани са чудни!