Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Печени чушки»Люти чушлета с мед и моркови в буркани

Люти чушлета с мед и моркови в буркани

ЧародейкатаЧародейката
Новак
47347923
Люти чушлета с мед и моркови в буркани4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"За всички ценители на лютата храна представяме една чудесна рецепта за мариновани чушлета в буркани"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 500 грама
  • магданоз - 1 малка връзка
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • мед - 1 голяма супена лъжица
  • кисели краставички - сок от 1 буркан
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете лютите чушки. Оставете дръжките им, защото с тях ще можете да ги обръщате по-лесно при изпичането.

Изпечете лютите чушки на скара или грил тиган, може направо върху котлона на печката.

Прехвърлете печените чушки в найлонова торбичка и оставете да се задушат за 10-15 минути, така ще се обелят по-лесно.

За маринатата налейте сока от киселите краставички и меда, разбъркайте до пълното разтваряне на меда. Може да добавите и малко сол, ако е необходимо.

Обелете и наситнете моркова, добавете го към маринатата. Добавете нарязаните на ситно чесън и магданоз. Накрая сипете олиото и хубаво разбъркайте.

Обелете лютите чушки, махнете дръжките им и разцепете с нож връхчето на всяка една чушка. Потопете ги в маринатата.

Може да ги сервирате веднага или пък да ги приберете в бурканчета. Във втория случай трябва да се консумират до няколко седмици.

Лютите чушлета с мед и моркови в буркани са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: