Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Печена патица»Патица с кисело зеле в глинен гювеч

Патица с кисело зеле в глинен гювеч

ЧародейкатаЧародейката
Новак
47347928
Патица с кисело зеле в глинен гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Невероятна класика - патица с кисело зеле в глинен гювеч, която ви препоръчваме да подарите на вашето семейство"

Необходими Продукти

  • патица - 2 килограма
  • кимион - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 1/4 к.л.
  • сол - 1/2 к.лъжичка
  • олио - 2 с.л.
  • кисело зеле - 1 голяма зелка
  • вода - 2 к.ч. или бульон
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • дафинов лист - 3
  • ориз - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
  • кимион - 1 ч.л. на зърна
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре патицата и я подсушете. След това я натрийте със смес от олио, червен и черен пипер, малко сол и кимион.

Сипете олиото в дълбок тиган. Запържете нарязаното кисело зеле и прибавете наситнените моркови. Щом се задушат, прибавете към сместа измития ориз и поръсете с червения пипер.

Добавете две чашки гореща вода/бульон и изчакайте да заври. Изключете котлона и оставете сместа да се охлади леко.

Напълнете патицата и зашийте отвора с конец. Прехвърлете пълнената патица в глинен съд, а останалата плънка разпределете около нея.

Пуснете и необелените скилидки чесън, зърната бахар, кимион, черен пипер и дафиновите листа. Сложете капака на гювеча и печете на 180 градуса около 90 минути.

След това махнете капака и печете още 15-тина минути. Така печената патица ще получи хубава коричка.

Сервирайте порции патица, като добавите от плънката.

Патицата с кисело зеле в глинен гювеч е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: