Начин на приготвяне
Първо почистете патицата, отделете дреболийките и ги нарежете на ситно.
Загрейте олио в тиган и запържете патешките дреболии заедно с наситнения лук. Малко след това добавете настъргания морков и нарязаните гъби, поръсете с червения пипер и посолете.
Гответе до омекване на гъбите и сипете ориза. Продължете задушаването докато зрънцата станат прозрачни. Свалете от огъня и поръсете с наситнения магданоз.
Напълнете патицата с тази плънка и внимателно я зашийте.
Направете кашичка от малко зехтин и червен пипер, намажете патицата и върху нея подредете резени лимон.
Покрийте тавата с фолио и включете фурната на 180 градуса.
Печете патицата около 100-тина минути, след което махнете фолиото и допечете до получаване на приятен загар.
Пълнената патица с ориз и дреболии е готова.
Коментари