Пиле в глинен гювеч

Panda LifePanda Life
Чирак
7030895205
Пиле в глинен гювеч
Снимка: Panda Life
1 / 2
31/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
390 мин.
Порции
5
"Обядът този уикенд ще ви е благодарен, ако го заформите с това пиле в гювеч"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 700 г
  • картофи - 8 средна големина
  • печурки - 200 г
  • моркови - 5 средна големина
  • кромид лук - 3 средни глави
  • пресен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 3 стръка
  • подправки - 2 с.л. микс
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се заварява за кратко.

Морковите, лука и гъбите се нарязват и се задушават с олио и червен пипер.

Картофите се нарязват на едро и когато останалите продукти са готови, всичко се разбърква и се сипва в гювеча.

Покрива се с вода, добавя се с олио и се пече бавно на слаб огън.

Преди да се изключи фурната, се прибавят подправките и стръковете пресен лук и чесън.

Осолява се на вкус и се оставя да се задуши пилето в гювеч за 10 - 15 мин.

След това фурната се изключва и се оставя да се доготви на остатъчната топлина пиле в глинен гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: