Начин на приготвяне
Сваряваме кускуса във врящата подсолена вода с 1 ч.л., като разбъркваме често с дървена плоска бъркалка, за да не залепне по дъното на тенджерката. Варим го в повече вода, за да може да набъбне.
След като е готов, го прецеждаме, измиваме със студена вода и отново изцеждаме.
Разбъркваме с малко шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), за да не се слепва, докато ни изчаква да приготвим другите съставки.
В нагорещен тиган с малко шарлан сипваме 2 предварително разбъркани яйца с 2 щипки сол и при продължително разбъркване – правим бъркани яйца на ситни парченца.
След като са достатъчно изпържени, ги отделяме в друг съд и в тигана сипваме още малко шарлан (2 с.л.). Предварително сме обелили и нарязали гъбите – първо, на две половинки и после на фини резенчета.
Посоляваме ги с ½ ч.л. хималайска сол и ги разстиламе в тигана.
Захлупваме с капак, за да омекнат. След 1-2 минути отхлупваме, разбъркваме и добавяме останалите съставки: соев сос, черен пипер, кориандър (семена на прах), още малко шарлан, бърканите яйца, сварения кускус и още хималайска сол на вкус.
Разбъркваме всичко в тигана, така че да се овкуси равномерно и след малко сваляме от котлона.
Докато е още топло, сипваме в порциите и по желание поръсваме с пресен лук (ситно нарязан) и сусам.
Невероятно вкусен и лесен за приготвяне кускус с гъби и соев сос по азиатски.
Вегетарианско ястие с чуден аромат и наситен вкус!
Чудно Вкусно!