Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кюфтета»Кюфтенца по цариградски с винено-соев сос

Кюфтенца по цариградски с винено-соев сос

SimonaSimona
Помощник Готвач
612602031
Кюфтенца по цариградски с винено-соев сос
Снимка: Simona
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Любимите кюфтенца по цариградски поднасяме с апетитен сос, за да получим перфектната чиния"

Необходими Продукти

  • За кюфтенцата
  • свинска кайма - 500 г
  • черен пипер - 1 к.л
  • чубрица - 1 ч.л
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филийка
  • сол - на вкус
  • За соса
  • олио - 70 мл
  • брашно - 50 г
  • бяло вино - 100 мл
  • соев сос - 2 с.л.
  • вода - 1 л
  • сол - 1 на вкус
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • За пюрето
  • картофи - 700 г
  • маргарин - 1 с.л. (или краве масло)
  • прясно мляко - 60 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За кюфтенцата:

Каймата се омесва с чубрицата, черния пипер, солта на вкус, яйцето и предварително накиснатата в малко вода филийка.

От нея се оформят малки кръгли кюфтенца, които се овалват в брашното и се запържват.

За соса:

Брашното се изпържва в олиото. Разрежда се с вода и се налива виното.

Прибавят се зърната черен пипер и соевият сос.

Оставя се да заври 5 минути и се сваля от котлона.

За пюрето:

Картофите се обелват, измиват и нарязват на малки кубчета.

Сваряват се до пълната им готовност. Излива се водата.

Прибавят се маргаринът/масло, прясното мляко и солта - на вкус.

Пасира се до получаване на пухкаво картофено пюре.

В чиния се оформя канапе от пюрето, върху която се нареждат кюфтенцата по цариградски и отстрани се полива обилно от соса.

Имате завършено ястие - кюфтенца по цариградски с винено-соев сос

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: