Начин на приготвяне
Изключително приятен за приготвяне, с минимални усилия, здравословен цикламен пастет от печено червено цвекло, любим на малки и големи!
Обелваме, измиваме и нарязваме цвеклото и картофа. Нарязваме ги на пръчици – средно дебели (около сантиметър). Сипваме ги в купа и ги разбъркваме с щипка смлян черен пипер, щипка смлян кимион, 1/3 ч.л. равна и 2 с.л. шарлан (нерафинирано студено пресовано слънчогледово масло).
В малка тавичка разстиламе хартия за печене и подреждаме пръчиците една до друга и поръсваме с листенца от 1-2 малки стръкчета. Печем в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.
През това време сваряваме до твърдо 1 яйце, след което го охлаждаме под студена вода и го обелваме.
След като печеното цвекло и картофи поизстинат, ги сипваме във висок стъклен буркан, прибавяме нарязано свареното яйце и овкусяваме с 1-2 щипка хималайска сол (на вкус), щипка кимион, щипка черен пипер, 1 ч.л. соев сос и 1 с.л. шарлан. Пасираме с мощен пасатор до нежна и гладка хомогенна консистенция с невероятен цикламен цвят.
Поднасяме разкошния вегетариански пастет от печено цвекло и яйце с домашно изпечени крекери, соленки или малки хлебчета, украсявайки със стръкчета прясна мащерка.
Чудно Вкусно! Просто разкошен пастет от печено цвекло и яйце
Коментари