Начин на приготвяне
Фурна- 200-220 градуса;
Кейкова форма с хартия за печене 28/12 см;
В брашното се прави кладенче и се изсипва маята, солта, захарта и зехтинът. Разбърква се. Налива се водата и се омесва тесто. Ако тестото лепне, се добавя още до 1 с.л. брашно. Тестото се оформя на дебел фитил и се поставя във форма с хартия за печене.
Оставя се да втаса за около 1 час.
След това се загрява фурната на 220 градуса и се пече за около 30 мин.
Охлажда се във формата за 10-15 мин и се изважда да се охлади напълно.
Източник: Ани Шикарян Вкуснотека
Забележка: Разкошен бял хляб. Преди време бях пуснала рецепта на Френски бял хляб за тостер, но както и предполагах, никой не се опита да я повтори, защото е трудна и трудоемка, за разлика от тази рецепта, която е много лесна и силно се доближава до френския хляб.
Разкошна хрупкава коричка, аромат на прясно опечен домашен хляб. Заслужава си да се опита, освен това е толкова лесна и бърза. Може напълно да се работи в миксер, както аз направих, може и на ръка да се измеси това малко количество брашно.
Коментари