Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Разкошен бял хляб

Разкошен бял хляб

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Разкошен бял хляб
Снимка: marcheva14
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Разкошен хляб с неустоима коричка и аромат, който ще ви заплени"

Необходими Продукти

  • брашно - 650 г, бяло
  • мая - 7 г, суха
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • топла вода - 320 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна- 200-220 градуса;

Кейкова форма с хартия за печене 28/12 см;

В брашното се прави кладенче и се изсипва маята, солта, захарта и зехтинът. Разбърква се. Налива се водата и се омесва тесто. Ако тестото лепне, се добавя още до 1 с.л. брашно. Тестото се оформя на дебел фитил и се поставя във форма с хартия за печене.

Оставя се да втаса за около 1 час.

След това се загрява фурната на 220 градуса и се пече за около 30 мин.

Охлажда се във формата за 10-15 мин и се изважда да се охлади напълно.

Източник: Ани Шикарян Вкуснотека

Забележка: Разкошен бял хляб. Преди време бях пуснала рецепта на Френски бял хляб за тостер, но както и предполагах, никой не се опита да я повтори, защото е трудна и трудоемка, за разлика от тази рецепта, която е много лесна и силно се доближава до френския хляб.

Разкошна хрупкава коричка, аромат на прясно опечен домашен хляб. Заслужава си да се опита, освен това е толкова лесна и бърза. Може напълно да се работи в миксер, както аз направих, може и на ръка да се измеси това малко количество брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Тази рецепта не може да чака...., няма по-хубав аромат от мириса на прясно изпечен хляб.
04.08.2017 18:26
1
Покажи всички подкоментари
Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Тъкмо си мислех да не меся тази събота, но ти намери с какво да ме изкушиш, Мария, благодаря за рецептата, непременно ще пробвам
04.08.2017 13:03
1
Покажи всички подкоментари