Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от елда с варено яйце и кимион

Пастет от елда с варено яйце и кимион

Пастет от елда с варено яйце и кимион
Снимка: Илиана Първанова
1 / 2
24/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Страхотна идея за домашен пастет, с който всяка филийка е по-вкусна"

Необходими Продукти

  • елда - 1/3 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • хималайска сол - 1 ч.л. равна (на вкус)
  • яйца - 1 бр. варено
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 2 щипки (семена на прах)
  • тахан - 1 с.л. сусамов
  • лимонов сок - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерим количеството на продуктите с чаена чаша с вместимост 300 мл.

Сваряваме елдата в определеното количество вода, заедно с 1/2 ч.л. хималайска сол. След като зърното омекне и е готово, сваляме тенджерката от котлона.

Смесваме сварената елда (гречка) с останалите продукти: варено яйце (предварително сварено, обелено и нарязано), чесън (1 скилидка, нарязана на ситно), сусамов тахан, хималайска сол, малко лимонов сок и другите подправки на вкус.

Смиламе фино в блендер (нутрибулет) или с пасатор. Ако мелим в блендер, може да добавим малко вода, за да се смели апетитният пастет по-лесно.

Лесна рецепта за пастет от елда с варено яйце и кимион, който наподобява на хумуса в ориенталската кухня.

Много е вкусен в комбинация с току-що изпечени домашни хлебчета или питчици.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: