Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от цвекло

Пастет от цвекло

Пастет от цвекло
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
24/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вземете любимото си хлебче от лимец, намажете с пастета от цвекло и се насладете на уникалния вкус"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 2 глави
  • извара - 100 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • скилидки чесън - 2 - 3 бр.
  • магданоз
  • кисело мляко - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измито цвекло се обелва, нарязва на парчета и се вари в подсолена вода до готовност. Отцежда се добре, ако се наложи, се подсушава с кухненска хартия.

Във висок съд смесваме парчета цвекло, извара, зехтин, сол, скилидки чесън, нарязани на ситно, кисело мляко.

И всичко се пасира на гладка смес като пастет. Опитва се на вкус, при нужда се добавя малко сол, разбърква се и сипваме в купа. Сервираме пастета от цвекло, поръсен с магданоз.

Чудесен пастет, намазан върху хлебче от лимец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: