Вита баничка с одрински кори

MichelleMichelle
Новак
8
56
15
22/01/2021
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо529
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За по-организирана работа в кухнята, а и за да не пропуснете някоя от съставките, препоръчвам да ги приготвите предварително в отделни съдове!

1. Разбиваме яйцата в дълбок съд;

2. В отделен съд разбиваме киселото мляко заедно със содата (докато шупне);

3. След това смесваме в един общ дълбок съд яйцата заедно с киселото мляко и разбъркваме внимателно с вилица.

4. В отделна чиния натрошаваме сиренето, а олиото приготвяме в чаена чаша;

За една средно голяма тава са ни достатъчни 2 листа от одринските кори. За да стане баничката „въздушна“ и не сплескана, е хубаво да направите следното:

1. Върху единият лист с четка или с ръце намазваме внимателно от олиото.

2. Нанасяме с помощта на черпак или дълбока лъжица от яйчената смес, като се опитваме да бъде не много и равномерно навсякъде.

3. Поръсваме с част от натрошеното сирене и много внимателно завиваме.

След като сме завили листа с плънката, навиваме в намазнена предварително тавичка, като „охлюв“.

Повтаряме същата процедура и с другият лист, като гледайте да оставите част от яйчената смес неупотребена. С нея, след като сте навили баницата, заливаме отгоре и леко с острото на ножа правим леко дупчици, за да попие навсякъде заливката!

По желание може да я поръсите отгоре със сусам.

Печем вита баничка с одрински кори в предварително загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор) за около 30-40 минути, докато придобие лек загар!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар