Начин на приготвяне
Нарежете и запържете патладжана в маслото до златисто. Извадете го от тигана.
Сложете пилешкото месо в тигана, нарязано на кубчета. Запържете. Добавете ситно нарязания лук, граха и овкусете с подправките.
Добавете доматения концентрат. Разбъркайте. Върнете патладжана към останалите продукти и отстранете тигана от огъня. Охладете.
Загрейте маслото в съд на котлона. Добавете брашното и бъркайте енергично с дървена лъжица.
Добавете прясното мляко на тънка струйка при непрекъснато бъркане, до получаването на гладък сос. Овкусете със сол.
Разрежете одринските кори през средата. Сложете парче от корите в дълбока широка чаша, като оставите крайчетата да висят. Сложете от пилешката плънка. Загърнете крайчетата и оформете на топка.
Сложете топчето с гладката повърхност нагоре в намазнена. Постъпете така и с останалите продукти да изчерпване.
Намажете обилно с бешамелов сос. Изпечете в загрята фурна до златисто. Преди готовност поръсете с настърган чедър и допечете кебапа за около минута. Гарнирайте с магданоз.
Султан кебапът с Одрински кори е готов.