Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Палачинки с пилешко месо от рецептурника

Палачинки с пилешко месо от рецептурника

Палачинки с пилешко месо от рецептурника
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • палачинки - 20 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 50 г
  • олио - 100 мл
  • пилешко месо - 400 г печено
  • лук - 200 г
  • черен пипер - 2 г
  • домати - 200 г
  • гъби - 330 г пресни
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете гъбите и нарежете на филийки, а лука на дребно. Загрейте тиган с мазнината.

Добавете гъбите и пържете до златисто. Сложете лука и изчакайте да омекне.

Добавете месото, доматите и подправките. Разбъркайте добре и след 5 минути изключете.

Готовите палачинки се пълнят с плънката и се завиват на руло.

Пълнените палачинки се подреждат се в тавичка за печене и се заливат със сместа от яйцата, брашното, прясното мляко и малко сол.

Палачинките с пилешко месо от рецептурника се пекат на 180 градуса и се сервират топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: