Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени Палачинки»Солени палачинки с пилешко месо

Солени палачинки с пилешко месо

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Солени палачинки с пилешко месо
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
19/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Сладки и солени, топли и студени, палачинки мекички и вкусни - до една ще ви изхрускам"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 600 мл
  • сол - щипка
  • захар - щипка
  • брашно - колкото поеме до гъстотата на боза
  • За плънката
  • пилешко месо - 200 г (нарязано на ситно)
  • бекон - 100 г на ивици
  • чушки - 1 зелена + 1 червена
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 3 с.л. настърган
  • черен пипер
  • подправки - по желание
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват добре и към тях се прибавя млякото. Брашното, солта и захарта се прибавят внимателно и се разбъркват до получаване на хомогенна консистенция.

С черпак се сипва в нагорещен тиган с много малко масло да се пече палачинката.

Когато е готова се обръща да се изпече и от другата страна. В тиган запържваме месото с подправките, нарязаните на дребно чушки и бекон.

Разбъркваме и когато е готово се прибавят яйцата, разбъркани с настъргания кашкавал. Във всяка палачинка се поставя от сместа и се завиват на руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Хубавото на палачинките е че са вкусни,както солени така и сладки
19.04.2016 20:17