Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Палачинки с Пилешко Месо и Майонеза

Палачинки с Пилешко Месо и Майонеза

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
14/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 250 г
  • сол - 1 щипка
  • краве масло
  • За пълнежа
  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • майонеза - 150 г
  • горчица - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцата, млякото брашното и щипка сол се приготвя смес за палачинки, която се оставя в хладилника за около два часа.

През това време пилешките бутчета се посоляват и изпичат или сваряват в подсолена вода.

След като се сготвят, се обезкостяват и месото се нарязва на дребно. Към нарязаното месо се прибавят майонезата, горчицата, черният пипер и ако е необходимо - още сол.

Плънката се обърква и оставя на страни. Палачинките се изпържват и всяка се намазва с малко краве масло, веднага щом се извади от тигана.

Във всяка палачинка се слага малко плънка, след което се завива като пощенски плик.

Сгънатите палачинки се нареждат в подмазана тавичка, а отгоре им се настъргва кашкавал.

Запичат се във фурна, докато се разтопи кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: