Начин на приготвяне
Пасирайте сварените картофи в купа. Добавете сол, черен пипер, лют пипер и накълцан магданоз върху картофите, разбъркайте добре.
Оформете малко по-големи от орех топчета картофено пюре. Притиснете с пръст по средата и ги поставете върху чиния за сервиране.
Загрейте олиото в тиган. Добавете лука и го запържете, докато стане розов. След това добавете каймата, запържете я, докато се отцеди и поеме водата.
Добавете настърганите домати и подправките.
Преди да вземете от сместа с кайма, добавете нарязания магданоз и го разбъркайте, свалете от котлона.
Напълнете сместа от кайма в картофените топчета.
Сервирайте разбитото кисело мляко, като добавите лъжица към всяко мантъ и изсипете масло, доматено пюре и суха мента.
Страхотна идея за предястие от турско мантъ от картофи и пълнеж от кайма.