Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пелмени»Турско мантъ с лук и кайма

Турско мантъ с лук и кайма

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Турско мантъ с лук и кайма
Снимка: Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
200 мин.
Порции
20
"Време е за едно традиционно турско мантъ с лук и кайма"

Необходими Продукти

  • тесто
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 600 г
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 200 мл
  • плънка
  • кайма - 500 г
  • лук - 2 глави
  • черен пипер
  • сол
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от посочените съставки и го оставете да втаса.

В дълбок тиган запържете наситнения лук, прибавете каймата и подправките.

Разделете тестото на малки топки и ги разточете. Изрежете пелмените с кръгла чаша или форма.

Сложете от готовата плънка и навийте турското мантъ.

Слагат се в уреда на пара и турското мантъ с лук и кайма се готви около 50 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това не е турско мантъ баш са си грузински халакили
05.07.2021 14:45
1