Начин на приготвяне
1. Сварете в подсолена вода 1 голямо или 2 малки пилешки бутчета /може да се ползва и патешко месо/. Обезкостете пилешкото месо на малки парченца и го овкусете със сол и смлян черен пипер. Който обича по-пикантна кухня, слага повече черен пипер, а който не обича - ръси умерено. Въпрос на вкус.
2. Смесете в един съд 1/2 ч. ч. топла вода, 1 с. л. оцет и щипка сол. Към тях прибавете брашно до получаването на меко тесто, като внимавате да не прекалите с брашното, защото няма да е възможно после да се разточи тестото.
3. Разточете тестото и го нарежете на малки правоъгълници. Сложете от овкусената плънка от пилешко месо. Слепете краищата два по два, така че да се получи форма на корабче.
4. Сложете корабчетата в намазнена с олио тава да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.
5. Направете заливка от 1/2 кофичка кисело мляко и 1 или 2 скилидки пресован чесън.
6. Стоплете на котлона пилешкия бульон, с който сварихте пилешкото месо.
7. След като се изпекат корабчетата, ги подредете в дълбока чиния. Върху тях залейте стопленият бульон и посипете от заливката с кисело мляко и чесън.
Коментари