Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Турско пиде с кайма и кашкавал

Турско пиде с кайма и кашкавал

Турско пиде с кайма и кашкавал
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"От днес си мечтаем за утрешната закуска, която ще бъде вкусно пиде с кайма и кашкавал"

Необходими Продукти

  • краве масло - 1 с.л. меко
  • бакпулвер - 1 пакет /10 г/
  • кисело мляко - 220 г
  • брашно - 4 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр. /жълтък за намазване/
  • олио - 5 с.л.
  • плънка
  • топено сирене - 4 триъгълничета
  • кайма - 400 г
  • мащерка
  • риган
  • лук - 1 глава
  • кимион
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете брашното и направете кладенче. В него сипете бакпулвера и киселото мляко. Добавете останалите съставки и замесете тесто.

Разделете на 4, разточете в елипсовидна форма с дължина 30 см и широчина - 14 см.

Смесете яйцето, лука, каймата, кашкавала, подправките и топеното сирене. Разбъркайте с вилица.

Разпределете плънката върху всяко пиде. Повдигнете и усучете краищата.

Наредете пиците в тава, намажете с жълтък и поръсете риган.

Печете турското пиде с кайма и кашкавал за 25 мин. на 190 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: