Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Мини щрудел с бутер тесто

Мини щрудел с бутер тесто

Мини щрудел с бутер тесто
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Сочни мини щруделчета с бутер тесто, от които можете да хапнете поне по две"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • краве масло - малка бучка
  • стафиди - шепа
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • ром - 1/2 к.ч.
  • кафява захар
  • орехи - 1/2 к.ч.
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в рома за няколко часа. Обелете, изчистете и нарежете ябълките на малки парчета. В тиган разтопете кравето масло и ги запържете, докато омекнат.

Добавете стафидите и 2-3 с.л кафява захар. Изчакайте леко да се карамелизира и махнете от котлона. Добавете канелата и ванилията.

Натрошете орехите на дребно. Сложете и тях вътре. Разбъркайте добре.

Разрежете тестото на правоъгълници. Сложете плънката за специалния ябълков сладкиш в единия край, поръсете с кафява захар и завийте.

Поставете в тавичка, застлана с хартия за печене на разстояние. Направете разрези отгоре върху щрудела. Намажете с разбития жълтък, олио и прясно мляко.

Печете в загрята фурна на 200 градуса до готовност. Извадете, охладете и преди да сервирате поръсете мини щрудела с бутер тесто с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: