Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Кебап»Кебап със свинска карантия и месо

Кебап със свинска карантия и месо

Кебап със свинска карантия и месо
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • свинска карантия - бъбреци, черен дроб, сърца
  • бяло вино - 200 мл
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • праз - 3 стръка
  • джоджен - 4 стръка
  • червен пипер
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре както месото, така и карантията.

Месото нарязваме на хапки, както и дреболиите.

В съд си приготвяме марина от нарязания лук от 1 глава, джоджен, черен пипер, сол и част от виното и оставяме за час да престои месото и карантията.

Вземаме си тава, в която поставяме всички нарязани продукти, изцедени от марината, поръсваме с олиото, прибавяме праза и лука, както и червения пипер.

Всичко това разбъркваме добре посоляваме, поръсваме с черен пипер и изсипваме виното.

Поставяме във фурната и печем кебапа до готовност.

Поднасяме кебапа със свинска карантия и месо, докато е още топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: