Начин на приготвяне
Сваряваме свинската глава в тенджера под налягане. Може по избор да добавите зърна черен пипер и бахар, докато се вари. Оставяме да изстине.
Обезкостяваме главата и нарязваме месото на малки парчета, може и да го накъсате. Слагаме месото в купа, добавяме чубрица и черен пипер на вкус. Почистваме главите лук и праза.
В отделна купа нарязваме на ситно праза и лука. Чесъна го обелваме и начукваме на ситно.
В тиган с малко мазнина задушаваме лука, праза и чесъна. Когато се задушат добавяме месото с подправките.
Добавяме сол на вкус и червения пипер. Разбъркваме добре. Оставете да се запържи за около десетина минути.
Сервирайте пърженото свинско със салата по ваш избор.
Пърженото месо от свинска глава е готово.