Начин на приготвяне
Месото от свинска плешка нарежете на късчета и сложете в нагорещено олио, най-добре в ниска и широка тенджера с капак.
Запържете, като разбърквате няколко пъти за 5-6 минути. Щом се зачерви, залейте с 1 кафена чашка вода. Прибавете дафинов лист, зърната черен пипер и бахара и затворете с капака. Готви се на тих огън.
В рамките на 20-на минути се раздрусва от време на време няколко пъти. Когато месото остане на мазнина, прибавете нарязания на едри полумесеци кромид лук. Поръсете с пикантината, пуснете две лъжици краве масло и отново захлупете.
Гответе още 10-на минути да поомекне лука. Добавете и резенчета от чесън през това време. Подправете с чубрица и смлян черен пипер.
Отново раздрусайте тенджерата няколко пъти, както е затворена с капака. Поръсете със сол и с червен пипер, малко преди да смъкнете от огъня.
Раздрусайте отново и поръсете с магданоз и пера от пресен лук.