Начин на приготвяне
Интересна идея за засищаща и в същото време нежна на вкус – сутрешна или следобедна закуска от медено сладък кускус с плодове.
Във врящата вода сипваме 1 щипка хималайска сол и кускуса. Докато се вари, разбъркваме често, за да избегнем залепването по дъното.
След като е готов кускусът, го измиваме със студена вода, за да се стегне и изцеждаме водата. Оставяме го за малко да поизстине, а през това време обелваме и нарязваме плодовете – ябълки и круши (в случая зимни).
Почистваме фурмите от костилките и ги нарязваме на парченца. Подслаждаме кускуса с мед на вкус и разбъркваме заедно с плодовете, фурмите, суровите тиквени семки и ядки кашу.
Разпределяме кускуса с плодове, фурми и кашу в 3 порции и поднасяме.
Лесна идея за сладък кускус, който може да се услади и на малки и големи!
Чудно Вкусно!