Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Къри»Къри кускус със соеви хапки и червено цвекло

Къри кускус със соеви хапки и червено цвекло

Къри кускус със соеви хапки и червено цвекло
Снимка: Илиана Първанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Щипка пикантност на трапезата с този къри кускус, рецептата за който ви даваме веднага"

Необходими Продукти

  • За кускуса
  • кускус - 300 г
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • шарлан - 1 с.л. слънчогледово масло
  • вода - около 1.5 л
  • За кърито
  • червено цвекло - 1/2 бр.
  • картофи - 1 бр. голям
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 малка главичка
  • чесън - 1 скилидка
  • соеви хапки - 1/2 ч.ч.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч.
  • мадраско къри - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • джинджифил - 2 - 3 щипки на прах
  • кафява захар - 1/2 равна ч.л. Демерара
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. на вкус
  • шарлан - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесна рецепта за невероятно вкусен кускус, пренасящ в Южна Азия със своя аромат и вкус. Ето как да го приготвим:

1. Сваряваме 3/4 пакет кускус – 300 г в около 1.5 л вода, подсолена с лъжичка хималайска сол и добавено слънчогледово масло.

След това го изплакваме под студена вода и хубаво го прецеждаме. Разбъркваме с още малко шарлан и оставяме кускуса да ни изчака настрана.

2. Във втора тенджера сипваме 2 и 1/2 ч.ч. вода да се загрява. През това време нарязваме на ситни кубченца обелените и измити червено цвекло, картоф, морков и главичка лук.

Сипваме ги в заврялата вода заедно с половин чаена чаша соеви хапки. Нарязваме скилидката чесън, прибавяме я към зеленчуците и разбъркваме.

Подправяме с всички подправки. Разбъркваме и сипваме 1-2 с.л. шарлан - студено пресовано нерафинирано слънчогледово масло. Поставяме капака и оставяме да се варят около 15-20 минути, като от време на време пак разбъркваме.

3. Сипваме предварително сварения кускус в кърито, разбъркваме и дръпваме от котлона.

Подправяме, ако е необходимо, с още щипка хималайска сол на вкус.

Поднасяме топло, сгряващо и ароматно пъстроцветното засищащо веган ястие за обяд – къри кускус със соеви хапки и червено цвекло.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: