Начин на приготвяне
Лесна рецепта за невероятно вкусен кускус, пренасящ в Южна Азия със своя аромат и вкус. Ето как да го приготвим:
1. Сваряваме 3/4 пакет кускус – 300 г в около 1.5 л вода, подсолена с лъжичка хималайска сол и добавено слънчогледово масло.
След това го изплакваме под студена вода и хубаво го прецеждаме. Разбъркваме с още малко шарлан и оставяме кускуса да ни изчака настрана.
2. Във втора тенджера сипваме 2 и 1/2 ч.ч. вода да се загрява. През това време нарязваме на ситни кубченца обелените и измити червено цвекло, картоф, морков и главичка лук.
Сипваме ги в заврялата вода заедно с половин чаена чаша соеви хапки. Нарязваме скилидката чесън, прибавяме я към зеленчуците и разбъркваме.
Подправяме с всички подправки. Разбъркваме и сипваме 1-2 с.л. шарлан - студено пресовано нерафинирано слънчогледово масло. Поставяме капака и оставяме да се варят около 15-20 минути, като от време на време пак разбъркваме.
3. Сипваме предварително сварения кускус в кърито, разбъркваме и дръпваме от котлона.
Подправяме, ако е необходимо, с още щипка хималайска сол на вкус.
Поднасяме топло, сгряващо и ароматно пъстроцветното засищащо веган ястие за обяд – къри кускус със соеви хапки и червено цвекло.
Чудно Вкусно!