Соеви хапки

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Соеви хапки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.

Необходими Продукти

  • соеви хапки - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 червена
  • гъби - 150 - 200 г
  • олио - около 80 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • соево мляко - около 3 - 4 ч.ч.
  • индийско орехче - 1 ч.л. равна
  • хималайска сол - на вкус
  • бял пипер - на вкус, млян
  • копър - 3 стръка, или магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соевите хапки се накисват с подсолена вода с поред указанията на опаковката, за да набъбнат.

Половината от мазнина се загрява в тенджерка на котлона и се запържват нарязаните ситно лук, а след като омекне, и чушката с гъбите.

Щом зеленчуците омекнат, се добавят и соевите хапки, разбърква се и се прибавят малко подправки на вкус.

Успоредно с това се загрява отделно останалата мазнина и в нея се запържва брашното. Разрежда се с топлото соево мляко, докато се получи леко гъст бешамелов сос.

Бърка се и щом се сгъсти, се овкусява с индийското орехче и малко сол с бял пипер. Бешамеловият сос се добавя към зеленчуците и вече сготвените соеви хапки.

Бърка се и след няколко минути се снема от котлона. Поднесете соевите хапки с малко скълцан копър или магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
43
32
20
10
Дай твоята оценка: