Начин на приготвяне
Мерим количеството на продуктите с чаена чаша с вместимост 300 мл.
Сваряваме елдата в определеното количество вода, заедно с 1/2 ч.л. хималайска сол. След като зърното омекне и е готово, сваляме тенджерката от котлона.
Смесваме сварената елда (гречка) с останалите продукти: варено яйце (предварително сварено, обелено и нарязано), чесън (1 скилидка, нарязана на ситно), сусамов тахан, хималайска сол, малко лимонов сок и другите подправки на вкус.
Смиламе фино в блендер (нутрибулет) или с пасатор. Ако мелим в блендер, може да добавим малко вода, за да се смели апетитният пастет по-лесно.
Лесна рецепта за пастет от елда с варено яйце и кимион, който наподобява на хумуса в ориенталската кухня.
Много е вкусен в комбинация с току-що изпечени домашни хлебчета или питчици.
Чудно Вкусно!