Мъфини с варено яйце

Мъфини с варено яйце
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
9
"А вие си мислехте, че сте видели вече всички рецепти за мъфини Уникално предложение - опитайте!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 10 г
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • чедър - 100 г
  • пресен лук - 2 перца (само зелената част)
  • шунка - около 100 г
  • За пълнежа
  • яйца - 9 бр.
  • За поръсване
  • чедър - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете девет яйца за 5 минути и ги оставете да се охладят. В купа сложете брашното, бакпулвера, солта, черният пипер, разтопеното масло, хладко мляко и двете разбити яйца.

Разбъркайте с вилица и добавете рендосания чедър, нарязаните на ситно шунка, лук и отново разбъркайте.

Сложете сместа в сладкарски пош или използвайте лъжица. Намазнете формите за мъфини и сложете малко от сместа. Обелете яйцата и поставете по едно яйце във всяка форма, като леко го притиснете в сместа.

Покрийте яйцата с останалата смес и поръсете с чедър.

Печете солените мъфини в загрята фурна на 180 градуса около 20 минути.

На мен ми излизат 9 мъфина, но зависи от големината на формите.

Мъфините с варено яйце са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: