Начин на приготвяне
Сварете девет яйца за 5 минути и ги оставете да се охладят. В купа сложете брашното, бакпулвера, солта, черният пипер, разтопеното масло, хладко мляко и двете разбити яйца.
Разбъркайте с вилица и добавете рендосания чедър, нарязаните на ситно шунка, лук и отново разбъркайте.
Сложете сместа в сладкарски пош или използвайте лъжица. Намазнете формите за мъфини и сложете малко от сместа. Обелете яйцата и поставете по едно яйце във всяка форма, като леко го притиснете в сместа.
Покрийте яйцата с останалата смес и поръсете с чедър.
Печете солените мъфини в загрята фурна на 180 градуса около 20 минути.
На мен ми излизат 9 мъфина, но зависи от големината на формите.
Мъфините с варено яйце са много вкусни.