Начин на приготвяне
Приготвяме тестото, като разбиваме яйцето (1 бр. по-голямо) с щипка сол и олио (3 с.л.). Разделяме разбитото яйце на две и едната част заделяме за плънката.
Към другата част яйце прибавяме смесени бакпулвер (1 к.л.), кисело мляко (1 к.ч.), вода (1/2 ч.ч.).
Прибавяме брашно, колкото поеме за меко еластично тесто. Оставяме тестото завито за 5-10 минути на стайна температура и разточваме върху набрашнена повърхност с дебелина 5 мм и изрязваме кръгчета.
Приготвяме плънката, като към разбитото заделено яйце (1/2 бр.) прибавяме настърган кашкавал (4 с.л.), настъргано сирене (2 с.л.), майонеза (2 ч.л.).
Разбъркваме получената смес и разпределяме върху питките. Вареното яйце настъргваме ситно и слагаме върху плънката. Поръсваме със шарена сол.
Подреждаме питките в тава върху хартия за печене намазана с мазнина. Изпичаме в нагрята на 180 градуса фурна до златисто.