Начин на приготвяне
Започваме с бульона за супата с морски дарове. За него обелете скаридите и заделете месото. Обелките, главите, лука и дафиновия лист залейте с 1 л вода и сложете да се вари за 12-15 минути под капак.
За да подготвителен мидите, разтворете в студена вода две лъжици морска сол и ги сложете в нея за 30 минути, за да изхвърлят пясъка, който съдържат.
Това ще се случи, докато си приготвяте всичко останало, тъй като мидите ще добавим почти накрая.
За софрито накълцайте лука, чесъна и чушките и ги запържете в 35 мл зехтин за 10 минути. Добавете смлените домати, щипка сол и бъркайте още 6 минути.
Нарежете калмарите на малки парченца, а картофите на по-едро. Аспержите почистете и нарежете на пръчици.
Налейте прецедения фумет (бульон) при софритото и когато заври, сложете картофите, калмарите, аспержите и още малко сол. Варете невероятната супа 20 минути на умерен огън.
Добавете обелените скариди и изплакнатите миди. Ако сте ползвали и раци, сложете и щипките им, като ги извадите от прецедените остатъци от бульона.
Варете супата с миди още 10 минути, като накрая сложите и фидето, съобразено с времето оказано на пакета му.
Готовата моряшка супа с морски дарове поднесете гореща, поръсена със свеж магданоз.
Добър апетит!