Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Рибен пастет от миди и риба тон

Рибен пастет от миди и риба тон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Рибен пастет от миди и риба тон
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
13 мин.
Порции
2
"Апетитен рибен пастет, който поднасяме с повече препечени филийки, че се хапва за нула време"

Необходими Продукти

  • миди - 15 бр. черни, пресни (среден/голям размер)
  • риба тон - 90 г от консерва
  • лимон - 1/2 бр.
  • шампанско - 1/2 ч.ч.
  • майонеза - 2 с.л.
  • крема сирене - 1 с.л. с връхче
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изцедете и отделете две супени лъжици сок от лимона, а останалото изцедете върху мидите, предварително измити и поставени в тенджерка. Изцедения половинка лимон също пуснете при тях и залейте със шампанското.

Сложете на силен огън под капак и разклатете няколко пъти съда, докато се отворят всички миди-2-3 минути са достатъчни обикновено.

Оставете да изстинат и извадете ядките им като отстранявате мустачетата от водорасли.

Сложете в блендер рибата тон, отцедена от течността в консервата.

Добавете майонезата, крема сиренето, заделения лимонов сок, мидите и черен пипер.

Пуснете да се смелят до гладък рибен пастет.

Ако е много гъст, може да добавите още майонеза, крема сирене или лъжица зехтин.

Поднесете рибния пастет от миди и риба тон на момента с препечени филийки или солени крекери.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: