Крем Лебедово езеро

Крем Лебедово езеро3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Оставяме ви да се потопите в магията на крем Лебедово езеро, почти същата като при гледането на балета е"

Необходими Продукти

  • за първия крем
  • портокалов сок - 500 мл
  • захар - 3 с.л.
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • за втория крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 3 с.л.
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - 1/2 с.л.
  • шоколад - настърган
  • за декорация
  • портокали - 1 бр. резенчета
  • шоколад - разтопен, за лебедите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходими са ни две малки тенджери (касерола).

В едната сипваме прясно изцедения сок от портокал. Добавяме 3 с.л. захар и 3 с.л. царевично нишесте. Разбъркваме добре.

В другата сипваме прясното мляко. Добавяме 3 с.л. захар, 3 с.л. царевично нишесте, 1 ванилия. Разбъркваме добре.

Слагаме двете касероли едновременно на котлоните и варим крема на бавен огън (на 3 от 6), като бъркаме непрекъснато (работим с двете ръце едновременно).

Минута преди да махнем от котлона, към крема с прясното мляко добавяме 1/2 с.л. краве масло.

Кремовете не трябва да са напълно гъсти - като вдигнете лъжицата, трябва да се стичат.

Във форма за кекс с лъжица сипваме хаотично от единия крем, отгоре другия и по средата наръсваме настърган шоколад. Пак двата вида крем до край.

Кремовете се слагат, докато са топли.

Покриваме със стреч фолио и оставяме да изстине и стегне поне три часа.

Обръщаме върху чиния и сервираме с лебеди, които можем да направим с формички от разтопен на водна баня шоколад и карамелизирани резенчета портокал.

P.S: Крем Лебедово езеро е леко кисел заради портокаловия сок.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: